Намалување на килограмите без вежбање

Секој од нас посакува барем понекогаш килограмите да ги изгуби без држење на диети, без гладување или без вежбање. Всушност, тоа е и можно. Еве како:

Масажа. Најдобар вид на масажа за намалување на килограмите е cupping масажата. Ова е масажа со топли, по можност стаклени чашки и овозможува подобрување на циркулацијата на крв во телото, разградување на масните наслаги и подобрување на работата на цревата. Оваа масажа можете да ја примените во домашни услови, како и во салон за масажи.

2

Туширање со топла и ладна вода. Оваа метода на намалување на килограмите е многу едноставна. Кога ќе завршите со туширање, наизменично телото полевајте го прво со топла, па со ладна вода. Ваквото контрасно туширање ќе Ви помогне при намалувањето на килограмите, отстранувањето на целулитот, ослободување од напнатоста и стресот и подобрување на циркулацијата на крв.

Дишење. Тенка половина можете да постигнете и со едноставно дишење, односно вдишување и издишување преку стомакот, а не со градниот кош.

3

 

Е.С.

 

photo1/ beautifullyalive.org

2/ metro.co.uk

3/ iquitmonday.org

 

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, доколку е потребно, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземена истата.