Маска за лице со бадемово масло

Маска за свежо и негувано лице со бадемово масло

Многу брза и едноставна, но доста популарна маска за лице со употреба на бадемово масло, за нега на кожата на лицето и враќање на нејзиниот природен сјај. Што е потребно?

Потребно е само да се измеша 1 лажица бадемово масло и половина лажица мед.  Приготвената смеса да се нанесе на лицето, да постои околу 15-20 минути, а потоа лицето темелно да се измие со вода. По миењето, пожелно е да се нанесе крем за лице. Доколу ја правите оваа смеса пред легнување, убаво би било да се стави и ноќна крема за лице , за истата да може дополнително да го негува лицето во текот на ноќта.

bademovo-maslo

 

Шопинг-помошник:

Бадемово масло – ГАЛАФАРМ