Книга на неделата: Бели црнци

Бели црнци

Автор: Ингвар Амбјернсен

„Бели црнци“ е брутална сторија за аутсајдери, за тројца млади луѓе што живеат на работ од општеството. Авторот ја црпи силата од својата директност. Оваа книга е манифест на младешката култура на 1970-тите, агресивна и солидарна во исто време, вистински бунт против буржоаското однесување. Романот е поделен на три дела, но последниот дел всушност е хронолошки почеток на дејството.

Издавач: Антолог

*Книжевен центар Антолог ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1
*Книжарница Антолог ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 31 лок.1 Скопје

+389 78 290 745
www.antolog.mk

Fb/Книжевен центар АНТОЛОГ

Купете online

 

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeн текстот.