ГАЛА советува: зголемете ја самодовербата

ГАЛА советува: Како да ја подобрите самодовербата?

  • Верувајте дека сте добра и посебна личност, а доколку со нешто не сте задоволни кај себе, променете го.
  • Почитувајте ги своите ставови и држете се до нив, вреднувајте ги и променете ги.
  • Не се се предомислувајте често. Доколку за нешто не сте сигурни, размислете а потоа кажете го своето мислење.
  • Не дозволувајте другите да го променат тоа во кое верувате или да ве предомислат.
  • Ако чувствувате страв за некоја работа, несигурни сте, не го покажувајте тоа. Соочете се и победете го тоа сами. Така најдобро ќе го решите.
  • Работете на себе. Надрградувајте се, посетувајте курсеви кои ви одговараат, од кои ќе научите нешто вредно.
  • Патувајте. Патувањата ќе ве созреат како личност, ќе се соочите со различни ситуации и ќе научите да се справувате со такви слични во иднина. Ќе запознаете многу луѓе кои можат да бидат ваши животни учители.
  • Главата горе!