Мисла 1

 

 

„Вистинската љубов се крие во малите работи. Најдобриот љубовник е оној кој може да ве возбуди со бакнеж на челото и знае да се насмее само за вашите очи.“

непознат

„Кога нешто силно посакувате, никогаш не се откажувајте. Колку и да изгледа мачно и тешко, колкави и да се препреките на вашиот пат, имајте на ум дека сте посилни од сето тоа и дека доколку навистина сакате, ќе дадете се од себе, се што зависи од вас!“

Б.Ц.

„Додека ги имате луѓето што ги сакате и ве сакаат, болката станува помала а вашата сила толку поголема што мислите дека би можеле да го победите светот.“

Б.Ц.