Супер храна против стареење

И покрај напредувањето на технологијата која ни открива се повеќе разновидни продукти за одржување на млада и здрава кожа, сепак мора да признаеме дека покрај редовната нега со вистинските одбрани продукти кои и годат на кожата, треба да се внимава првенствено на исхраната, бидејќи има големо влијание врз изгледот на кожата. Редовното , правилно и умерено консумирање на овие продукти помага го спречува предвременото страреење на кожата и ја одржува витална:

 • Зелен, бел и црн чај
 • Овошје: лубеница, авокадо, боровинки, јаболко
 • Фстаци, ореви
 • Цимет
 • Протеин од сурутка
 • Јогурт
 • Овес, пченка
 • Зачинот куркума
 • Црвено вино
 • Спанаќ
 • Риба (особено лосос)
 • Интегрални житарици
 • Црно чоколадо

SLIKA-TEKST

 

Ц.Б.

*Во врска со примена на препораките во текстовите поврзани со здравје, претходно консултирајте се со стручно лице.