Сафари на духот-приказни за будење на мудроста

Сафари на духот – приказни за будење на мудроста

Автор: Нада Бучевиќ

Овие приказни за деца се своевидно продолжение на книгата „Сафари на духот – Книга за мудроста на воспитувањето деца“ од Ана Бучевиќ, која им се обраќа на родителите со желба да спознаат како мудроста на воспитувањето започнува со работата на себе како родител. Основната порака на таа книга е дека децата се огледало на родителите, а изразот „такво си е детето“ е можеби една од најголемите заблуди на минатото и на сегашноста. Време е да спречиме да стане дел и од иднината. И тоа е одлична вест за сите родители.

Оваа книга им се обраќа на децата со посредство на приказните, во кои подеднакво ќе уживаат и родителите и децата, кои ќе ги потсетат на вистинските вредности, оние што ни осигуруваат радосен и исполнет живот, преполн љубов, пријатели и среќни односи, живот што на крајот ќе биде исполнет со прекрасни спомени.

Во денешното општество вредностите се поставени погрешно, а ги немаат поставено децата. Тие упорно се обидуваат да нè потсетат што всушност е животот. И ни го носат најубавиот подарок – повторното детство.

Ако го сакате најдоброто за своите деца, оваа книга е ваш избор!

Дали сте знаеле дека медитативните приказни имаат позитивен ефект врз емоционалниот, менталниот и интелектуалниот развој на децата?

„Сафари на духот – приказни за будење на мудроста“ ќе им помогне на децата:

 • да го зајакнат здравиот емоционален и интелектуален развој;
 • подобро да се носат со стресните ситуации;
 • да ги развијат фантазијата и креативноста;
 • да ги зајакнат паметењето, концентрацијата и вниманието;
 • да ги разбудат потенцијалите што ги носат во себе;
 • да се подготват за училишните денови;
 • да развиваат добри односи со семејството и со пријателите;
 • да ги контролираат негативните мисли;
 • да ги зајакнат самодовербата и самопочитта;
 • ненасилно да ги решаваат конфликтите;
 • да ја зајакнат емпатијата;
 • ДА ПРОНАЈДАТ ВНАТРЕШЕН МИР.

 

За деца од 3 до 99 години :)

2

Издавач: Антолог

*Книжевен центар Антолог ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1
*Книжарница Антолог ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 31 лок.1 Скопје

+389 78 290 745

www.antolog.mk

Fb/Книжевен центар АНТОЛОГ

 

Купете online

     

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeн текстот.