3 интересни Велигденски „smoothies“

3 велигденски „smoothies“ (овчичка, зајче и пиленце)

Со овие три smoothies можете на малку поинаков начин да уживате во велигденските празници со Вашите најмили. Пред да почнете со блендирање на продуктите, Ве советуваме да ги подготвите чашите за сите три посебни smoothies.

foodiequine.co.uk
foodiequine.co.uk

Smoothie – Овчичка

Потребни состојки:

100 мл млеко

100 мл неутрален јогурт

50 гр банана

50 гр карфиол

1 супена лажица мед

foodiequine.co.uk
foodiequine.co.uk

Smoothie – Пиленце

Потребни состојки:

200 мл свежо цеден сок од јаболко

50 гр ананас

50 гр моркови

50 гр манго

foodiequine.co.uk
foodiequine.co.uk

Smoothie – Зајче

Потребни состојки:

100 мл млеко

100 мл неутрален јогурт

50 гр банана

50 гр кељ

50 гр манго

1 супена лажица мед

Начин на подготовка:

Сите три smoothies се подготвуваат на тој начин што состојките се ставаат во блендер (за секое smoothie посебно) и се блендираат. Секое се сипува во соодветната декорирана чаша.

На здравје!

 

Е.С.

 

photo1/ foodiequine.co.uk

 

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, доколку е потребно, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземена истата.