Предлог – книга „Книга на летото“

Книга на летото 

Автор: Туве Јансон

„Книга на летото“ е магичен роман, дестилат на суштината на летото. Софија, шестгодишно девојче, и нејзината баба го минуваат летото на мал остров во Финскиот Залив. Шетаат заедно покрај брегот и во шумата, изработуваат бротчиња од кора од дрво, создаваат една мала Венеција, ги проучуваат тамошните бубалки. Како што минува времето, тие учат да се приспособат една на друга. Туве Јансон опфатила голем дел од своето животно искуство и дух во оваа книга, која ѝ била омилена од оние што ги напишала за возрасни. Полна со хумор и со мудрост, „Книга на летото“ е прослава на животот.

1

Издавач: Антолог

*Книжевен центар Антолог ул. „Ѓорѓи Пулевски“ бр. 29 лок.1
*Книжарница Антолог ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 31 лок.1 Скопје

+389 78 290 745

www.antolog.mk

Fb/Книжевен центар АНТОЛОГ

 

Купете online

 

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeн текстот.