Месец на розовата боја/ галерија

Розовата боја не е резервирана само за пролетните и летните денови, туку таа може да внесе веселост и во есенските сиви денови.

Розовата е заштитна боја на светската кампања за одбележување на меѓународниот месец за борба против ракот на дојка. Токму поради ова, овој месец можете да носите секаква нијанса на розово, од пастелна до силна и впечатлива розова.

Оваа боја претставува разбирање, љубов, надеж и најважно, женственост. Токму затоа, Ве советуваме да внесете доза на нежност во Вашите секојдневни комбинации. Погледнете некоја наша идеја за дневна комбинација или дополнителен аксесоар.

Е.С.

Photos/pinterest.com