Болка во мускулите? Настинка?

Ви ја препорачуваме Реумагал® маст, која поседува вазодилататорно, благо анестетично, аналгетско, антисептично, експекторантно и антиинфламаторно  дејство.

2

Реумагал® маста нанесена на болното место на кожата има рубефациентно дејство. Ги стимулира кутаните рецептори што доведува до ширење на крвните садови во мускулите и до забрзување на протокот на крвта, предизвикувајќи чувство на топлина. Проследено со слабото локално анестетично дејство, доведува до ублажување на болките во мускулите и зглобовите. Реумагал® маста по пат на инхалација, ги ослободува бронхиолите од конгестија, правејќи го секретот потечен. Благодарение на зголемениот проток на крвта, како и антисептичното и антиинфламаторното дејство на етеричните масла, Реумагал®  маста ги ублажува воспалителните процеси во горните респираторни патишта. Реумагал® маста се користи за:

– Ревматски болки
– Болки во грбот, тетивите и мускулите (истегнување, исчашување и нагмечување, спортски повреди кои не се придружени со кожни лезии)
– Воспаление на грлото и горните дишни патишта, настинка, грип, воспаление на синуси

– Продуктивна кашлица и кивање придружени со хронично

воспаление на бронхите  Реумагал® маста содржи комфор, ментол, мешавина од етерични масла од еукалиптус, маточина и бор

Пакување: 90 g

 

*На акција/намалување во Зегин аптеки, од 178 на 139 ден. Акцијата важи до 15.12.18

Произведува: Галафарм