Инспирација: Божиќно сервирана храна

Сигурни сме дека ќе Ви биде големо задоволство да подготвите Божиќно сервирана храна за Вашите најблиски, а уште поголемо задоволство ќе Ви причини нивното воодушевување.

Ви нудиме предлози како да ја сервирате храната, но секако оставаме на Вас со Вашата креативност да си ја разубавите празничната трпеза.

Можете да сервирате во најразличен материјал на чинии, дрвени, порцелански или камени, во зависност од амбиентот. Сервирајте ја храната и секако, додадете некое гранче од зимзелено дрво за да добие Божиќен изглед.

 

Е.С.

photos/ pinterest.com

 

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, доколку е потребно, претходно консултирајте се со стручно лице.

* Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeнa истата.