БОЖИЌНИ ВЕНЧИЊА ЗА ВРАТА/галерија

Божиќните венчиња се поставуваат на влезните врати од домовите, со цел да се прослави Исусовото раѓање.

Лесни се за сами да си ги изработите, но можете и да си ги купите. Можат да се изработат со најразлични материјали како гранчиња од било кое зимзелено растение, шишарки, машни, ленти, лампиони, сушено овошје, гранки, новогодишни сијалички… Изборот е навистина огромен.

Во продолжение Ви приложуваме избор на неколку фотографии од божиќни венчиња со кои се надеваме дека ќе ја разбудиме креативноста во Вас и ќе си ги изработите по Ваш вкус.

Photos/pinterest.com

 

Е.С.