Мисла 10

Секогаш ќе го љубам она што некогаш сум го љубел, дури и кога нема повеќе да го имам.  Андре Бентон, Луда љубов

 

Судбина е она што ви се случува кога не се надеваме на тоа. Марсел Пурст

 

Така и се вљубуваме-додека во љубената личност бараме нешто што ни таа самата никогаш не го открила. Ери де Лука

 

Љубовта како бумеранг, ми ги враќа минатите денови, кога се љубевме како луди, кога бевме безумно врзани. Серж Генсбур