Чаша солена вода наутро – чудо за организмот

Доколку ова до сега не била Ваша утринска пракса, време е да го промените тоа. Една чаша солена топла вода наутро може да влијае врз:

Хидратација. Доколку во текот на денот пиете големо количество на вода за хидратација на организмот, може да се случи и да претерате, па телото да биде полно со течност. Затоа, наместо чиста вода, напијте се една чаша солена вода.

Подобро варење на храната. Солената вода ги придвижува ензимите кои го забрзуваат варењето на храната. Со една чаша солена вода ќе имате позитивни промени и полесно варење на храната.

Детоксикација. Солената вода делува антибактериски. Ги отстранува отровите кои му штетат на организмот.

Поздрави коски. Солената вода позитивно влијае врз коските, особено на оние кои страдаат од остеопороза.

За подобар сон. Солената вода го смирува нервниот систем. Затоа, напијте се една чаша солена вода и проблемот со несоницата ќе биде решен.

За почиста кожа. По една чаша солена вода секој ден, на кожата ѝ дава нежен сјај и ја прави почиста.

слика 2

 

Е.С.

*Во врска со примена на препораките во текстотовите со здравје и исхрана, претходно консултирајте се со стручно лице.

 

насловна/saltwaternetwork.org

сл2/healthnaturalguide.com