Пет калорични пијалоци – внимавајте!

Доколку сакате да ги намалите килограмите, мора да обрнете внимание и на тоа, што пиете и колку често. Овие 5 пијалоци ги покачуваат килограмите:

Вода со вкус. Водата со вкус има од 20 до 40 калории. Според тоа, во 100 мл вода со вкус има од 100 до 200 калории. Тоа е од 5 до 10% од дневната потреба за внасување калории.

Чоколадно млеко. 1 чаша чоколадно млeко има околу 150 калории, што е нешто помалку од 10% од дневната потреба за внесување калории.

чоколадно млеко

Пиво. Доколку испиете пиво од 0,5 л, слободно можете да прескокнете 1 оброк, затоа што ќе внесете скоро четвртина од дневната потреба за внесување калории.

Бело вино. 1 чаша бело вино има околу 140 калории. Доколку испиете 1 чаша бело вино, слободно можете да го прескокнете десертот, или пак, доколку сте на диета – и целиот оброк.

бело вино

Сок од грозје. 1 чаша сок од грозје има малку повеќе калории од чаша бело вино.

 

Е.С.

*Во врска со примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, претходно консултирајте се со стручно лице.

 

насловна/wallpaperscraft.com

сл2/ourfamilysurvivalcenter.com

сл3/fargosommevents.com