ВИДЕО: Исправете ги неправилностите на тенот

Исправете ги неправилностите на тенот со КОРЕКТОР

Многумина од Вас сигурно ја пробале оваа техника и можеби не сте имале успех. Тајната е во тоа да ги одберете вистинските бои за покривање на недостатоците.

Секогаш одберете ја бојата од палетата која е спротивна на онаа која што сакате да ја покриете. На пример, бојата на темните подочници е сина или виолетова. За да ги покриете, нанесете црвена или портокалова боја од палетата. Или пак, на црвените образи, нанесете зелена боја на коректор.

Коректорот секогаш нанесувајте го со прсти, па потоа употребете „beauty blender“.

Ви нудиме видео кое ќе Ви помогне да ја совладате оваа техника.

 

Е.С.

 

*насловна/popsugar.com