Намалете го стресот до 44% за 5 минути

Оние кои ја практикуваат јогата на Sudarshan Kriya (специфична колекција на техники за дишење) во тек на 25 минути, ги намалуваат анксиозноста и стресот за околу 44% во текот на 6 месеци.

Оваа вежба која Ви ја нудиме, го има истиот ефект, само што, разликата е во времетраењето. Вам Ви се потребни само 5 минути за да ја примените.

намалете го стресот-2

Со палецот затворете ја десната ноздра, а потоа, вдишете и издишете од левата. Потоа, со домалиот прст затворете ја левата ноздра, а отпуштете ја десната и пак вдишете и издишете.

Повторувајте ја оваа постапка наизменично во текот на 5 минути. За подобри резултати, практикувајте ја оваа вежба секојдневно.

намалете го стресот-3

 

Е.С

насловна/healthyfoodadvice.net

сл2/curebank.info

сл3/goodmorningcenter.com