Вежби за „гејмери“ и љубители на смартфони

ВЕЖБИ ЗА РАЦЕТЕ ЗА „ЗАВИСНИЦИ“ ОД СМАРТФОНИ И ГЕЈМЕРИ

Доколку по цел ден го држите џоистикот во раце или смартфонот, обавезно морате да правите вежби за рацете.

Симптомите можат да бидат слабост на мускулите на подлактицата, трнење на прстите на рацете… За да не дојде до тоа, но, и за да не се влоши ситуацијата, погледнете го видеото и уште веднаш почнете со вежбање.

 

Е.С.

*Во врска со примена на препораките во текстовите со здравје и исхрана и вежби, претходно консултирајте се со стручно лице.

 

насловна/netdoctor.co.uk