Кои банани се подобри за Вашето здравје?

Повеќето луѓе бананите ги јадат или презреани или недозреани, а притоа не размислуваат кои од нив се поздрави.

И недозреаните и  презреаните банани се многу здрави за нашиот организам.

Колку бананата е позрела, толку е полесна за варење. Содржи голема количина на витамини Б и Ц, калиум и антиоксиданси.

Зелените или недозреани банани содржат бактерии кои се добри за варење и го штитат дебелото црево. Содржат скроб кој Ве одржува сити.

За да Ви стане појасно, погледнете го следново видео.

 

Е.С.

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку превземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е превземан текстот.