ВО ОХРИД

„ВО ОХРИД “

 

Сакам да шетам: На шеталиштето покрај езеро. Таму и само таму.

 

Уживам кога го правам ова: Да пијам утринско кафе во некој од кафулињата во центарот на плоштадот, да ме допираат на лицето слаби сончеви зраци и на тој начин да уживам и да се одморам.

 

Секогаш ќе имам убави спомени од: Детството поминато секое лето во Охрид со мојата фамилија.

 

Го сакам утрото бидејќи: Е магично, нема гужва и можам да уживам во мирот и природата.

 

Ја сакам вечерта бидејќи: Е преромантична, светлата, езерото, целиот град навечер е некако магичен.

 

Го сакам Охрид бидејќи: Таму често одам и секогаш ми се враќа назад, едноставно не ми здосадува. Но, најмногу го сакам во пролет и есен.

SLIKA-4

SLIKA-5

SLIKA-3

SLIKA-2

 

Одговорил: Бојана

слики: приватна архива

 

*Доколку превземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е превземан текстот.