15 неверојатни придобивки од глицеринот

Глицеринот е органско соединение составено од кислород, јаглерод и водород. Тоа е густа течност која се раствора во вода и е без боја и мирис. Производите од глицерин не се воопшто токсични, а можете да ги најдете во форма на сапун па сè до гелови против стареење.

SLIKA-2

Ова се придобивките од глицеринот:

-Може да се употребува за чистење на лицето.

-Одличен е за хидрирање на кожата.

-Помага да се задржи водата од и во кожата.

-Може да се употребува како тонер.

-Помага во созревање на клетките на кожата.

-Може да се нанесува и врз бебешка и нежна и осетлива кожа.

-Дава меко и еластично чувство на кожата.

-До одреден степен влијае како заштита на кожата од сонце.

-Може да се употребува за осветлување на кожата.

-Ги потполнува брчките и овозможува кожата да изгледа помазна.

-Го лечи проблемот со масна кожа и кожата со акни и митисери.

-Го лечи проблемот со испукани пети и раце преку ноќ.

-Превенира сушење на ноктите по употребата на ацетон.

-Овозможува побрзо заздравување на раните.

-Ги отстранува нечистотиите кои се навлезени длабоко во порите на лицето.

SLIKA-3

 

Е.С.

насловна сл/ livestrong.com

сл2/ kixcereal.com

сл3/ boldsky.com

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeн текстот.