Значењето на пирсингот на овој дел на увото..

Голем дел од луѓето своето тело го украсуваат со пирсови само поради естетски цели. Но, пирсингот на внатрешниот дел на ушната школка значи и нешто друго.

Кај лицата кои страдаат од хронична мигрена, пирсингот на овој дел од ушната школка служи како холистички метод за ослободување од болката. Значи, ова е своевиден метод на алтернативна медицина, наместо употреба на медикаменти.

SLIKA-2

Ова лечење на хроничната мигрена познато е како слуховна акупунктура која се состои од специфичен притисок на увото.

Овој начин на лечење на хроничната мигрена е далеку поевтино и поздраво за разлика од постојаното купување и употреба на лекови, па дури и од самата акупунктура.

SLIKA-3

 

Е.С.

насловна сл/goodtoknow.co.uk

сл2/ nepatattoo.com

сл3/ pinterest.com

 

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeн текстот.