НЕГА НА СТАПАЛАТА ВО ЛЕТО

Иако негата на стапалата треба да биде присутна во текот на целата година, летото е период кога треба да се посвети особено внимание на стапалата.

Колекцијата SENSILIS®FOOT CARE е токму создадена за тоа.

Оваа колекција се состои од следните производи:

SENSILIS®FOOT CARE пудра против потење на стапала

Збогатена со масло од чајно дрво, пудрата помага при потење на стапалата и при отстранување на непријатните тегоби предизвикани од габично заболување

– Делува како антисептик, апсорбира, дезодорира и освежува

– Го спречува потењето и развојот на бактерии и габи

– Ја отстранува непријатната миризба од стапалата

Пакување: 90 g

SENSILIS® FOOT CARE лосион за дезодорирање на стапала

– Превенира губиток на вода од клетките и помага при нивна епителизација
– Ја дезинфицира кожата и покажува ефикасност кај разни кожни заболувања и фунгални инфекции
– Дезодорира, освежува и го отстранува непријатниот мирис на стапалата. Оваа активна формулација го отстранува непријатниот мирис на стапалата, особено при прекумерно потење и е неопходен додаток за негата на кожата на стапалата. Благодарение на екстрактите од чајното дрво, лавандата, розмаринот како и триkлосанот, лосионот делува антиинфламаторно и го спречува развивањето на бактериски и микотични заболувања.

Пакување: 120 ml

SENSILIS® FOOT CARE крема за интензивна нега на стапала

Екстрактите од чајно дрво, камилица и триклосан овозможуваат кремата да делува антиинфламаторно и го спречуваат развивањето на бактериски и микотични заболувања, со што се одржува кожата здрава и се отстранува непријатниот мирис.

– Ја заштитува и храни кожата на стапалата во текот на целиот ден.
– Го нормализира потењето на стапалата.
– Спречува иритации и развој на бактерии и габички.
– Го забрзува заздравувањето на напукнатата и оштетената кожа.
– Ја прави кожата нежна, мека и еластична.
Пакување: 100ml

SENSILIS®FOOT CARE гел за ладење

Оваа активна формулација со α- бисаболол, лаванда, розмарин и глицерол ја прави кожата на стапалата нежна, мека, еластична и го нормализира потењето. Ментолот моментално предизвикува ладење и освежување на уморните стапала. Екстрактите од чајно дрво, камилица и триклосан овозможуваат гелот да делува антиинфламаторно и го спречуваат развивањето на бактериски и микотични заболувања, со што се одржува кожата здрава и се отстранува непријатниот мирис.

– Ги релаксира и освежува уморните, отечени и болни стапала давајќи им пријатно чувство на ладење.
– Овозможува хидратација и помага при епителизација на клетките.
– Ја подобрува циркулацијата во стапалата.
Пакување: 100 ml

SENSILIS® FOOT CARE крема за суви и испукани пети

– Салицилната киселина делува кератолитички и го отстранува површинскиот слој од изумрени клетки од кожата.

– Уреата има емолиентно дејство, ја омекнува кожата и ја одржува влажна, со што го спречува нејзиното сушење и пукањe.
Пакување: 100 ml

SENSILIS® FOOT CARE Петадерм маст за груба и здебелена кожа на стапала

Sensilis® Foot Care Петадерм маст ефикасно ја омекнува и отстранува грубата, сува и задебелена кожа на стапалата. Содржи:

– Салицилна киселина која нежно го отстранува површинскиот слој на изумрени клетки.
– Витамини А и Е  кои помагаат во регенерацијата на кожата, со што таа станува мазна, мека и нежна.
Пакување: 100 ml

SENSILIS® FOOT CARE гел против потење на стапала

– Ги одржува стапалата суви и чисти.

– Се користи при прекумерно потење на стапалата и за отстранување на непријатниот мирис.

– Делува антихидротично и антибактериски.
Пакување: 100 ml

SENSILIS® FOOT CARE Салекс фластери за отстранување на жуљеви и волчји очи

– Помагаат при отстранување на болниот притисок предизвикан од жуљеви и волчји очи.
– Ја омекнуваат грубата површина благодарение на салицилната киселина  и ланолинот.
– Помагаат при елиминирањето на жуљеви и волчји очи.
– Го заштитуваат заболеното место од директен контакт со обувките и иритација.
– Практични за употреба и не влијае во извршување на секојдневните обврски.
– Салицилната киселина има кератолитично дејство.

Со правилна примена на Салекс фластерот, салицилната киселина го нагризува само патолошкото ткиво и помага во негово отстранување.
– Содржат Ланолин кој ја омекнува и храни кожата.
Пакување: 3 фластери

SENSILIS® FOOT CARE Салекс колодиум за отстранување на жуљеви, волчји очи и брадавици

Sensilis® Fооt Cаrе Салекс колодиумот се употребува за отстранување на жуљeви, волчји очи, обични брадавици (verrucae vulgares), брадавица на долната страна на стапалото (verrucae plantares).
– Содржи моќна комбинација од салицилна и млечна киселина кои имаат кератолитичко дејство.  Синергистички делуваат при уништување на патолошкото ткиво.
– Колодиумот на кожата остава тенок слој во вид на филм со што се овозможува продолжен контакт на препаратот со патолошката промена на кожата.
Пакување: 10 ml

 

SLIKA-2 SLIKA-3

 

Производител: Галафарм Скопје