Како да ги избегнете болките во грбот пред компјутер?

Неправилната положба на седење на канцеларискиот стол, неправилната поставеност на маусот и  компјутерот, како и неудобниот стол може да бидат доста голем проблем за држењето на телото. Неправилното седење предизвикува болки во грбот и вратот и доколку истото стане навика, тогаш може да стане и проблем.