Современа технологија-исцрпувач на енергија?

Во секојдневниот живот многу работи ни ја исцрпуваат телесната енергија. Но, особено значајна е целокупната современа технологија, за која не сме ни свесни дека ни ја одзема енергијата. Ви ги откриваме „невидливите крадци“ на кои треба да внимавате:

Електрични апарати. Електричните апарати емитираат позитивни иони кои предизвикуваат  зголемено излачување на хаормони кои нè прават депресивни и уморни. Се препорачува употреба на ионизатор кој ја зголемува концентрацијата на негативни иони во воздухот.

SLIKA-2

Компјутер и мобилен телефон. Светлината од екранот, било да е од мониторот или од телефонот, го успорува лачењето на малатонинот – хормонот за сон и со тоа прави потешко да заспиете. Доколку сакате да имате подобар сон и да се разбудите одморени и наспани, Ве советуваме да не го употребувате компјутерот или телефонот подолго време, непосредно пред спиење.

SLIKA-3

 

Е.С.

pic1/ slideshare.net

pic2/ youtube.com

pic3/ socialglowing.com

 

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeн текстот.