Моќна состојка против предвремено стареење

Дали сте чуле за Ресвератрол? Дали знаете дека овој антиоксидант го има и во производи за лице, бидејќи тоа е всушност екстракт од црвено вино кој помага во борбата против предвременото страеење?

Поточно, Ресвератрол е моќна активна компонета добиена со екстракција од црвено вино, произведено на плантажите во Франција. Ресвератролот ја штити кожата од штетното УВ зрачење, помага при воедначување на тенот, ја намалува појавата на брчки, ја затегнува кожата и ги измазнува ситните линии околу очите, устата и на челото.

grozje-vino2
Ресвератрол – моќна состојка против предвремено стареење

Според добиените резултати од научните истражувања, Ресвератрол:
– Ја намалува појавата на брчки: до 61%
– Ги измазнува ситните брчки и линии околу устата: до 55 %
– Ги измазнува ситните брчки и линии околу очите: до 51 %
– Го изедначува тенот на кожата: до 61 %

 

Зошто се добри и ефикасни производите за лице кои во себе ја содржат оваа состојка?

Бидејќи со нивно редовно и правилно користење, вие добивате:

 

  • Мазна и тонизирана кожа без брчки и темни дамки
  • Свежа и чиста кожа
  • Висока хидратација на кожата
  • Намалување на знаците на стареење
  • Поздрав и помлад изглед
  • Еластичност на кожата
  • Заштита на кожата од УВА и УВБ зраци. Многубројни студии покажале дека ресвератролот ја штити кожата од оштување предизвикано од УВ зрачење и емоционален стрес.
  • Ја штити кожата од воспаленија и создавање на акни

 

Шопинг-помошник:

Sensilis Face Care колекција за нега на лице