Вежби за првото тримесечје од бременоста

Секоја бремена жена мора да внимава на здравјето и виталноста и во бременоста. Вежбањето ќе Ви помогне за изградување и зајакнување на мускулите и зглобовите, но ќе бидете и поспремни да ги издржите болките при породувањето.

Бремените жени треба да вежбаат по 30 минути дневно, во повеќето денови од неделата. Многу е важно да вежбате на сигурна површина, како теписон или подлога за вежбање јога. Треба да Ви биде удобно, па затоа облечете спортски градник.

Пред да започнете со вежбање, Ве советуваме да се посоветувате со Вашиот доктор.

Ви нудиме вежби погодни за првото тримесечје од бременоста:

 

Е.С.

 

pic1/ bodybuilding.com

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeн текстот.