Вежби за третото тримесечје од бременоста

Во третото тримесечје од бременоста најважно е секогаш да бидете хидрирани. Исто како и во второто тримесечје – и во третото не смеете да вежбате легнати на грб. Постојано проверувајте ја телесната температура и срцевите отчукувања. За секоја вежба која ќе сакате да ја направите консултирајте се со Вашиот лекар.

 

Е.С.

pic1/ mamaswithmuscles.com

 

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeн текстот.