3 грешки при употреба на минерална козметика

3 ГРЕШКИ КОИ ГИ ПРАВИТЕ ПРИ УПОТРЕБА НА МИНЕРАЛНА КОЗМЕТИКА

Минералната козметика во последно време е многу популарна, а тоа се должи на позитивното влијание која ја има врз кожата на лицето. Се препорачува за сите типови кожа, но најидеална е за масна кожа. Содржи исклучиво минерали, витамини и антиоксиданси и не ги затвора порите.

Доколку досега веќе сте употребиле минерална козметика и не сте задоволни со резултатот, сигурни сме дека правите нешто погрешно.

Во продолжение Ви нудиме видео кое ќе Ви укаже на најчестите 3 грешки кои ги правите во процесот на шминкање:

 

Е.С.

 

pic1/ el-gpt.com

 

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, доколку е потребно, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeн текстот.