Рибино масло – природен имуностимулатор

Рибиното масло е природен извор на витамините А и Д, како и на есенцијални незаситени масни киселини. Овие активни состојки учествуваат во општиот  метаболизам на организмот и се неопходни за правилен раст и развој на децата, нормално окостување на скелетот и развој на забите, зголемена отпорност на инфекции, добро функционирање на видот.

ЈЕКОГАЛ® рибино масло без вкус и со вкус на јагода, банана, лимон

Рибиното масло е богато со витамините А и Д, како и со есенцијални незаситени масни киселини. Овие активни состојки учествуваат во општиот метаболизам на организмот и се неопходни за правилен раст и развој на децата, нормално окостување на скелетот и развој на забите, зголемена отпорност кон инфекции, добро функционирање на видот.

ЈЕКОГАЛ® рибино масло се препорачува како додаток на исхраната на деца и возрасни:
– При недоволно внесување на витамините А и Д со редовната исхрана, посебно во зимскиот и пролетниот период
– Поради зголемени дневни потреби во растот и развојот на децата
– При зголемена физичка активност
– За оптимално функционирање на одбранбената способност на организмот

Пакување: 100, 250, 500, 1000 ml

 

ЈЕКОГАЛ® маст:

Рибиното масло е богато со витамин А, кој е неопходен за правилно формирање на епителните ткива и одржување на нивниот интегритет, витамин Д и есенцијални масни киселини. Ги забрзува процесите на регенерација на иритираната кожа и на кожа оштетена од топлински или хемиски агенси. ЈЕКОГАЛ® маста се употребува за олеснување и забрзување на епителизацијата и за нега на кожата.

Се препорачува за:
– Изгореници на кожата
– Рагади
– Црвенило
– Иритирана кожа
– Чувствителна бебешка кожа
– Сува, излупена и груба кожа
– Заштита од штетните сончевите зраци

Пакување:25 g

 

NASLOVNA

Производител: Галафарм Скопје

www.galafarm.com.mk

FB/Galafarm

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, доколку е потребно, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземeн текстот.