Разлика меѓу хранливи и хидратантни креми

 

slika-2 Хидратантни креми – Дерматолозите препорачуваат нивно секојдневно користење. Нивна задача е да ја зачуваат и да ја подобрат хидратантноста на кожата. Формулирани се така, да можат да делуваат на процесите кои го регулираат количеството на влага во кожата и ги спречуваат надворешните влијанија врз кожата.  Исто така, можат и да се користат како подлога пред нанесување на шминка.

+ SENSILIS® FACE CARE ноќна хранлива крема

 

slika-1

Хранливи креми – Нивна задача е да ја исправат структурата на промените кои се предизвикани од штетните надворешни влијанија, како што се: сол, стрес, студ, чад или цигари. Но, делуваат и на штетите од внатрешните влијанија, како што е стареењето на кожата. Токму поради тоа, тие содржат молекули што го зајакнуваат  механизмот на обновување на кожата (олигоелементи, антиоксиданси и др.).

Експертите ја нагласуваат потребата за нанесување крема со заштитен фактор, најмалку 15 против УВ-зрачењето, со што се забавува процесот на оштетување и стареење на кожата. Кремата треба да се нанесува на секои 2 часа.

SENSILIS® FACE CARE дневна крема SPF 15 со UVA и UVB заштита

 

Е.С.