Малку поинаква плетенка со ластичиња (видео)

ВИДЕО: МАЛКУ ПОИНАКВА ПЛЕТЕНКА СО ЛАСТИЧИЊА

Оваа плетенка со меурчиња совршено прилега на оние кои имаат долга коса, но межете да си ја направите и доколку имате коса до рамена.

На косата ѝ дава совршен изглед и воопшто не е тешка за правење. Одлично изгледа доколку на косата имате посветли прамени.

Исчешлајте ја косата, поделете ја на два еднакви дела и започнете. Доколку имате многу густа коса, Ве советуваме прамените да ги врзувате со по две ластичиња. Доколку имате природно виткана коса, за да постигнете совршени меурчиња, Ве советуваме претходно да ја исправите косата.

 

Погледнете го видеото:

 

Е.С.

 

photo1/ redhairweblog.wordpress.com

 

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземена истата.