Откажете се од…

Откажувањето од овие навики може да ви влијае позитивно.

Откажете се:

smart Од тоа да им угодувате на другите а со то да се заборавате себеси и своите желби и потреби. 

 

Кога ќе започнете нешто ново да се откажувате при првиот момент кога ќе почувствувате тешкотија. Доколку вистински ја посакувате таа промена, мора да научите дека без напор нема успех.

Да барате помош за секоја нова ситуација на која ќе наидете. Вие сте силни и за некои ситуации не ви треба помош, напротив-ќе видите колку сте добри а можеби и подобри од другите во тоа.

 

Од стравот дека ќе згрешите. Овој страв ја убива креативноста.

Од претераното анализирање и преувеличување на ситуациите кои ви се случуваат во животот. 

positive

Да паничите на секоја новодојдена и неочекувана ситуација. Научете да се справите со неа.

Од обидот да правите така како што некој рекол дека така треба. Советите се секогаш добродојдени, но вие сте доволно возрасни да носите одлуки, зарем не? 

Откажете се од негативните мисли.

 

Ц.Б.