BLORANGE – Нова техника на фарбање коса

Најактуелниот тренд на фарбање на косата е техниката „blorange“.

Тоа значи комбинација на русата и на пастелно портокаловата боја. Исто така, косата може да се прелева и во црвено-портокалова, розово-златна или портокалово-сива нијанса.

Друштвените мрежи се преплавени со слики од девојки со ваква боја на косата.

Девојките што имаат потемен тен треба да бираат нијанси со боја на праска, а девојките со посветол тен треба да бираат розови нијанси.

Одличен избор е за девојките што сакаат автентичен изглед и за девојките полни со самодоверба.

Ви нудиме неколку идеи, а на Вас останува за која ќе се одлучите:

SLIKA-2

SLIKA-3

SLIKA-4

SLIKA-5

SLIKA-6

SLIKA-7

SLIKA-8

SLIKA-9

 

 

 

Подготвила: Е.С.

 

Photos/imurr.com, allthingshair.com, girlstweenfashion.com, ourmotivations.com, glamour.it, pinterest.com, twitter.com

 

*За примена на препораките во текстовите поврзани со здравје и исхрана, доколку е потребно, претходно консултирајте се со стручно лице.

*Доколку преземете содржина од mygalalife.com, задолжително е да се постави извор од каде е преземена истата.